IM BACK,FOLLOW SAYA,TINGGALKAN JEJAK ANDA DI CBOX SAYA,PASTI MONSTA JIEYHA AKAN FOLLOW KORANK.LOVE U ALL

tutorial Cursor Comel-comel



Assalamualaikum.
Hari ini aku nak ajar cara-cara nak meletak cursor ke dalam blog. Sebab ramai sangat tanya macam mana nak letak cursor so dikesempatan ini akan ku ajarkan kalian semua. Sebenarnya macam-macam cara boleh nak letak cursor. Aku akan ajarkan 2 cara. Cara pertama amat mudah dan cara kedua mudah juga tapi kena main coding sikit. Jadi korang pilihlah mana yang berkenan dihati. Jom kita skodeng cara-cara nak buat.

Cara SATU 

1. Sign in blogger > Design > Add Gadget > Html/JavaScript
2. Buka SINI pilih yang mana kesukaan hati, Copy dan Paste kat HTML/JavaScript.

3. Save dan tengok hasilnya.

Dekat web yang aku bagi tu terhad pilihannya, kalau korang ni tamak tak suka pilihan yang aku bagi tu dan rasa nak buat pilihan sendiri. Ok jom ikut step kedua. Kalau korang nak tahu ini eksperiment aku sendiri, tiba-tiba boleh jadi pula. Saja main coding dan menjadi pula. Kalau tak jadi kat blog korang tak tahu lah. Sebab dia macam coding widget tu juga cuma ubah sikit je.

Cara DUA

1. Sign in blogger > Design > Add Gadget > Html/JavaScript

2. Copy code di bawah dan paste ke dalam Html/Java Script

<style>body {cursor:url(linkcursor), url(linkcursor), auto;} </style>
<a href="http://bicarafarah.blogspot.com" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>
3. SAVE dan lihat hasilnya.

4. Korang boleh tukarkan  
# linkcursor dengan link cursor kegemaran korang la (pastikan kedua-dua link cursor sama ).
# http://bicarafarah.blogspot.com tukar link blog korang.
Kalau nak lagi cantik boleh guna Tutorial 46 untuk melawakan lagi blog korang.

# Kepada sesiapa yang pening kepala nak cari cursor cantik-cantik boleh pergiSINI
# Masih tak tahu nak ambil link, jangan malu-malu belajar Tutorial 16
Cursor tu tak animated tau.. 

Faham tak? Kalau tak faham jangan lupa komen dan dah try pun komen juga. LIKE sekali!



  


Memandangkan ramai sangat suka cursor misai ni atau  Mustache Cursor nahh ambik ni .

Mustache Cursor


http://3.bp.blogspot.com/-vtfdOdUuyRk/TkaHFj5L3TI/AAAAAAAABlk/kBHax8QvA0o/s1600/bicarafarah1.png
http://3.bp.blogspot.com/-57SK_VqDeiM/TkaHF4CWRjI/AAAAAAAABlo/atlRGhJpSDc/s1600/bicarafarah2.png
 http://4.bp.blogspot.com/-Kd_YUcMrWU4/TkaHGLy6JgI/AAAAAAAABls/kvuwB8ZhKzA/s1600/bicarafarah3.png
http://4.bp.blogspot.com/-H439hcu5Op0/TkaHGRZzyTI/AAAAAAAABlw/CLty-hydZjY/s1600/bicarafarah4.png
 http://2.bp.blogspot.com/-erzJUZNykP8/TkaHGmQWoEI/AAAAAAAABl0/zbDTkQeb9TE/s1600/bicarafarah5.png
http://2.bp.blogspot.com/-PkuxqVlRGgU/TkaO20PhyEI/AAAAAAAABl4/Sr-KPY9x9Rk/s1600/bicarafarah6.png
http://2.bp.blogspot.com/-i1gUV4k8GUY/TkaO-0eEmcI/AAAAAAAABl8/BEqYwAR8_F0/s1600/bicarafarah7.png
 http://2.bp.blogspot.com/-BPGWbFOuNxQ/TkaPvRp9vOI/AAAAAAAABmA/6_DSZrJq90M/s1600/bicarafarah8.png

SELAMAT TRY..OK..

0 000 orang nak tahu:

Post a Comment

Happy giler
Dont forget follow me and like my entry :)thank you for visit my blog..
 
Template By Ira Syahirah