IM BACK,FOLLOW SAYA,TINGGALKAN JEJAK ANDA DI CBOX SAYA,PASTI MONSTA JIEYHA AKAN FOLLOW KORANK.LOVE U ALL

Tutorial Border Keliling Blog


Salam.. Hari ni aku nak ajar macam mana nak letak border keliling blog.. Bagi aku border ni boleh tambah seri sikit la.. Hehe, takde la plain je.. 


Kod ni korang boleh guna untuk macam2.. Dalam wrapper blog, keliling gambar, keliling shoutbox.. Letak je dekat kod tu, nanti ada la border.. Tapi kali ni aku nak ajar camane nak letak dekat wrappers blog


1. Dashboard > Design > Edit HTML
2. Letak kod dekat bawah ni sama ada bawah #sidebar-wrapper / #main-wrapper / #content-wrapper / #outer-wrapper
Border: 1px solid #FFFFFF;
3. Jenis border tu (solid) korang boleh tukar ikut pilihan korang.. Kalau aku, aku suka dashed.. Hehe.. Cuma tulis perkataan pertama je, yang border tu tak yah.. Contoh : dashed, dotted, groove :)
4. Kalau nak tukar colour, boleh cari kod warna kat sini HTML COLOUR CODES
5. Klik save :D

0 000 orang nak tahu:

Post a Comment

Happy giler
Dont forget follow me and like my entry :)thank you for visit my blog..
 
Template By Ira Syahirah