IM BACK,FOLLOW SAYA,TINGGALKAN JEJAK ANDA DI CBOX SAYA,PASTI MONSTA JIEYHA AKAN FOLLOW KORANK.LOVE U ALL

Tutorial cute mp3

Assalammualaikum....korank..
ada orang hantar nie kat cbox jii macam mana nak buat lagu macam jii tu...
so,kali ni kak jii nak ajar korank macam mana nak buat,
kalau tak tahu sila comment nanti kak jii tolong ajar ok..:)

Tqah: akak, camne nak buat lagu mcm akak? guna youtube susah -.-


ni contoh gambar kat google nie..nice right??

1) And then, CLICK SINI.
2) Next step, just refer all of this pictures okay?

click to see large..



Okay, dekat bahagian CATEGORY tu sila tukar kepada COLORS kalau korang nak edit colour lah :) After habisedit korank punya colours, korang tukar balik kat CATEGORY tu kepada GENERAL balik.
Add caption


Di bahagian AUTOPLAY pulak, sila TUKAR KEPADA ANGKA 1.

Lepas tu korank pergi kat web nie..

 WEBSITE INI untuk memilih lagu favourite korang. Sila type lagu favourite korang di bahagian SEARCH.


Bila dah keluar lagu favourite korang tu, tekan link lagu tu macam gambar kat atas.




SILA COPY LINK TU,..lepas tu,buka facebook kat home yang ada tulis new post ,
pas tu korank cuma copy link yang kak jii hightlight tu..:)

Add caption

sekarang,kembali kat mp3 player korank tadi.


paste code yang korank copy kat facebook tadi kat bahagian mp3 yang kak jii tanda merah tu..


copy code kat HTML code pulak,..dan macam biasa lah paste kan kat HTML/Javascript kat blog korang tu. Caranya : Dashboard > Design > Add A Gadget > Choose HTML/Javascript and paste code tu.
siap jadi lah mp3 korank..
selamat mencuba !!!


4 comments:

Happy giler
Dont forget follow me and like my entry :)thank you for visit my blog..
 
Template By Ira Syahirah